Mai sunt şi români cu capul pe umeri

by IonutZ

Mi-a plăcut analiza la rece a vicepreşedintelui Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, care a spus că în momentul de faţă, România nu are resursele necesare pornirii la război împotriva Libiei.

” România este implicată în alte teatre de operaţiuni în cadrul NATO cu un număr considerabil de militari, iar din punct de vedere al tehnicii din dotare şi logistic nu cred că avem capacitatea de a ne alătura acelor state care pun la dispoziţie mijloace de lovire aeriană. Trebuie să urmărim deciziile care se iau în cadrul NATO dar în acest moment resursele României nu permit o implicare militară. Cel mult, putem discuta de un sprijin umanitar ţinând cont şi de faptul că România a dovedit că are capacitatea des a organiza extragerea din Libia a propriilor cetăţeni şi a cetăţenilor altor state ”

SURSA: gandul.info

Fair enough. Un răspuns deopotrivă diplomat, care să motiveze în faţa celorlalte state ONU de ce România nu se bagă şi obiectiv, având în vedere situaţia în care se află armata noastră. George Scutaru ar fi putut la fel de bine să arunce o declaraţie iresponsabilă, cum că România e gata de război. Şi asta doar de dragul faptului că e liberal şi, pe linie de partid, nu avea voie să fie de acord cu Băse, care nici el nu vrea intervenţie armată în Libia.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: