Severine, pe europeni nu îi îmbeţi cu H2O!

by IonutZ

N-am vrut să scriu până acum de scandalul în care este implicat Adrian Severin, pentru că este un subiect care chiar a fost întors pe toate părţile. Însă, acum, situaţia a luat turnura care pe mine mă doare cel mai tare şi la care întotdeauna am fost sensibil: imaginea negativă a ţării noastre în presa externă.  Mr. H2O nu s-a gândit să îşi dea demisia de onoare după un asemenea episod, fapt care a stârnit indignarea multora, dar şi condeiul unui autor al blogului care apare sub egida The Economist. Însă acesta nu s-a rezumat la a-l stigmatiza pe Adrian Severin, ci a scris, zeflemitor, următoarele rânduri:

“Such stubbornness is typical in Romanian politics, where the media delights in savaging corrupt politicians, but rarely to any end. Resignations on corruption charges are virtually unknown in Romania, and bribery scandals are so common that they rarely make international news.”

SURSA

Aşadar, suntem o ţară de mituitori şi mituiţi, care, atunci când sunt prinşi, nici măcar nu catadicsesc să demisioneze, ca ultim gest de onoare.  Nu zic că lucrurile nu stau aşa, pentru că aşa stau! Pe de altă parte, nu zic să ascundem gunoiul sub preş.  Dar parcă nici să fim arătaţi cu degetul de o întreagă Europă nu ne şade prea bine…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: