Nemţii învaţă din greşelile altora

by IonutZ

Deştepţi oamenii care au scos, la vremea lor, câte un proverb. Mi s-a părut fascinant cum fiecare zicătoare se oglindeşte în realitate. Şi nici poveţele nu sunt de ignorat. E una care spune: “învaţă din greşelile altora, nu poţi trăi destul pentru a le face pe toate!” Nemţii au ţinut cont de ea şi au scăpat de sub incidenţa altui proverb celebru: “până nu te loveşti cu capul de pragul de sus, nu îl vezi pe cel de jos.”

În contextul dezastrului nuclear de la Fukushima, un secretar de stat al Germaniei a declarat că ţara sa va renunţa la energia electrică provenită din centrale atomice, până în 2020. Iar ţara lor chiar va trece printr-o reformă energetică drastică, după ce această decizie va prinde contur, pentru că ei nu au o centrală nucleară, ca noi, ci 17 – deci un procent apreciabil din energia electrică este asigurat de atomocentrale. Este de apreciat că s-a luat o astfel de decizie curajoasă, iar nemţii vor fi puşi serios la treabă pentru a găsi surse de energie electrică alternativă.

Mă întreb ce s-ar întâmpla la noi în ţară, dacă s-ar închide centrala de la Cernavodă, în condiţiile în care ea asigură cam 20 la sută din producţia internă de energie.

SURSA: antena3.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: