Touché Bendeac!

by adriana

 Poate citiți blog-ul lui Bendeac sau poate nu. Poate vă place de el sau poate nu. Dar un lucru este sigur. Merită o bilă albă pentru scrisoarea deschisă adresată lui Dan Voiculescu și postată astăzi pe blog. Nimeni nu îl place pe Băsescu și fie că avem motive obiective sau nu, ne amestecăm cu toții în valul antibăsescian.

Suntem jigniți când cineva ne spune adevărul gol-goluț în față, fără nici un fel de menajamente și refuzăm ideea că ar putea avea dreptate. Băsescu a spus despre români că sunt o națiune limitată, iscând, bineînțeles, o întreagă polemică. Voiculescu a replicat că ar fi bine ca președintele să își găsească alt popor, dacă pe acesta îl consideră limitat. Bendeac nu face decât să ofere un motiv de gândire, să arate și cealaltă față a monedei.

Mi-a plăcut mult modul în care a pus problema realității în care trăim și nu a realității în care ne place nouă să credem ca trăim. Exact cum am spus și eu într-un alt post, politicienii sunt oglinda poporului pe care îl reprezintă, așa că, data viitoare când vă mai lăsați mituiți de o pungă de zahăr sau de o sticlă de ulei, gândiți-vă că nu vindeți doar un vot, ci viitorul țării, viitoarele voastre comentarii vis-a-vis de cei care ne conduc.

Suntem sau nu suntem un popor limitat? Și dacă suntem, cum ne putem schimba? Asta este întrebarea lui Bendeac la care vă invit să raspundeți ori aici, ori pe blog-ul lui.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: